Meer over GetNaked

 

Wij beloven u minimaal 3 dingen; door onze programma’s:

-       gaan uw jonge professionals effectiever (samen)werken;
-       blijven uw jonge professionals betrokken en blijven ze graag bij u werken;
-       zijn uw jonge professionals gelukkiger en praten ze positief over uw organisatie.

Dat bereiken wij met onze coaching en trainingsprogramma’s. Persoonlijke professionalisering noemen wij dit.

 

ONZE VISIE:
GetNaked gelooft dat alles mogelijk is als mensen verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf. Als mensen echt nadenken en bewust zijn van hun goede en minder goede kanten. Als mensen gaan samenwerken en de positieve invloed over brengen op anderen, dan is alles mogelijk. Als mensen denken in mogelijkheden, vallen de beperkingen vanzelf weg.

 

ONZE MISSIE:
Ontwikkeling van het eigen vermogen van mensen en organisaties! Dat is onze missie. Dat doen we door mensen te helpen zelf hun antwoorden te vinden in een steeds complexer wordende omgeving. Op deze wijze houden zij, temidden van vele belangen, zicht op hun eigen belang. We wijzen onze deelnemers op hun talenten en hoe zij deze op een authentieke wijze kunnen toepassen.

 

ONZE WAARDEN:

Vakmanschap en ondernemerschap – We genieten van het voortdurend verbeteren van onze professie.
 Coaching en training, dat is ons vak. En in dat vak willen we de beste zijn. We maken gebruik van beproefde methodieken en volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet.  Onze inspiratie komt overal vandaan, waaronder de drieëntwintig jaar ervaring in ons bureau en uit relevante vakgebieden zoals de psychologie, bedrijfskunde, biologie en communicatie. Uit de samenwerking met onze klanten, die ons steeds weer leren dat de praktijk anders is dan de theorie. En uit de wereld waarin we leven.

Leiderschap en verantwoordelijkheid – We bevorderen persoonlijk leiderschap.
 We willen dat mensen zelf nadenken over wat ze doen. Niet de gebaande paden bewandelen, niet voor je eigen gewin strijden, niet een ander imiteren of een richtlijn volgen. Jezelf leiden geeft zin en vergroot je eigen kracht. Als je ergens voor staat en daarvoor gaat, dan word je zelf sterker. Dan wordt ook een organisatie sterker. Elk individu is zelf de aangewezen persoon om zijn leven zin te geven en zijn ontwikkeling te sturen.

Lef  en creativiteit – We nemen risico’s om nieuwe dingen te ontdekken en uit te voeren. Innovatie is belangrijk voor ons. Daar is creativiteit voor nodig. Organisaties en medewerkers moeten zich blijven ontwikkelen. Hiervoor moet je soms de vertrouwde paden verlaten. Uit de comfortzone komen. Wij confronteren mensen en organisaties met hun vaste patronen en maken deze bespreekbaar. Hierdoor ontstaat ruimte en voor groei en ontwikkeling. Wij durven ergens iets van te vinden, onze mening te geven zodat we samen tot nieuwe inzichten en acties te komen.

Kwetsbaarheid en Liefde – Mensen stellen zich niet gemakkelijk kwetsbaar op. Dat terwijl de meesten van ons sympathie voelen voor mensen die kwetsbaarheid vertonen. Mensen handelen niet altijd uit liefde. Vaak sluiten we elkaar buiten. In onze maatschappij, in organisaties, tijdens reorganisaties en in teams. Mensen zijn in de basis gelijk, maar juist de verschillen maken ons bijzonder. Liefde gaat over het waarderen van verschillen tussen mensen en het zoeken naar mogelijkheden om er samen uit te komen en er iets moois van te maken. Kwetsbaarheid gaat over het waarderen van jezelf en je durven te laten zien in al je facetten.

Duurzaamheid en innovatie – We kiezen voor het realiseren van blijvende resultaten voor onze relaties. 
In samenwerking kiezen we niet voor tips en trucs, niet voor snel resultaat. We nemen tijd voor de vraag. We kiezen voor diepgang en gebruiken die tijd om samen verder te kijken. Omdat we geloven dat kwaliteit waarde toevoegt. Aan mensen en organisaties.

 


 

Reageren uitgeschakeld